O Firmie
Historia
Jesteśmy firmą rodzinną założoną w 1991 roku przez Edwarda Rokita, który wraz z synami rozpoczął ubój trzody chlewnej w niewielkim budynku gospodarczym specjalnie przygotowanym na tego typu działalność. W 2004 roku zakład został rozbudowany i przystosowany do wymogów Unii Europejskiej. Od tamtej pory przestrzegamy wszystkich postulatów systemu jakości HACCP. Od dwudziestu lat stale się rozwijamy powiększając rozmiary działalności, nie ulegając pokusie maksymalizacji zysku i efektywności produkcji poprzez zmniejszenie jakości produktu finalnego.
Działalność
Nasza firma znajduje się w miejscowości Serock w województwie kujawsko-pomorskim. Posiadamy zakład produkcyjny w pełni przystosowany do wymogów Unii Europejskiej, co czyni z nas firmę o szerokim spektrum możliwości, a nasze produkty w pełni bezpiecznymi. Zgodnie z naszą filozofią konsument otrzymuje produkt pochodzący wyłącznie z polskiej produkcji rolniczej, co ma bezpośredni wpływ na jego świeżość oraz jakość. Takie podejście pozwala nam zaspokajać potrzeby osób, które przede wszystkim cenią sobie wysoką jakość oraz smak produktów. Obecnie zajmujemy się wyłącznie produkcją mięsa wieprzowego (ubój oraz rozbiór).